Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

DELAVNICA: ŠIVANJE V USTNI VOTLINI

Kotizacije

150,00 €

Polna kotizacija

Kotizacija vključuje udeležbo na delavnici. Kotizacijo nakažite na TRR ZZS pri Unicredit banka Slovenije d. d., št.: SI56 2900 0005 0400 669, sklic: SI12 9100007328705. ODJAVA: Če se dogodka ne morete udeležiti, se prosimo nujno odjavite v vašem osebnem profilu na spletni strani ZZS vsaj 3 dni pred dogodkom.To velja za nečlane in člane ZZS. V nasprotnem primeru vam bomo zaračunali 30% kotizacije(velja tudi za člane ZZS).

DOMUS MEDICA - ANA, LJUBLJANA

Kreditne točke: 3,00

Tip vsebine: STROKOVNA

Področja: Vsa področja

Število udeležencev je omejeno na: 16

Datum
11.10.2024
ura
11.30-13.30

Kontakt:

 ZDRAVNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE

 ANDREJA STEPIŠNIK

 DUNAJSKA CESTA 162

 mic@zzs-mcs.si

Vsebina

Cilj delavnice je zobozdravnike naučiti, katere rane v ustni votlini je treba zašiti, kakšen šivalni material in inštrumente pri tem uporabiti ter kako izbrati ustrezno tehniko šivanja.

Program

V prvem, teoretičnem, delu bosta predavatelja osvetlila pomembne dele anatomije ustne votline, predstavila osnovni šivalni instrumentarij ter lastnosti šivov, ki jih uporabljamo za šivanje ran v ustni votlini. V drugem, praktičnem, delu bodo prikazane tehnike šivanja, ki jih mora obvladati vsak zobozdravnik. Prikazane bodo tudi naprednejše tehnike.

Namen delavnice je obnoviti znanje doktorjev dentalne medicine o oskrbi ran v ustni votlini. Če šivanja ne izvajamo pogosto, hitro pozabimo principe, gibi postanejo okorni in vedno znova najdemo razlog, zakaj naslednje rane ne zašijemo oziroma ne izvedemo posega, ki bi ga sicer lahko. Po takšnih delavnicah se ponovno vrne v roke občutek za šivalni inštrumentarij ter samozavest za oskrbo rane v ustni votlini. 

Delavnico bo izvedel: David Dovšak, dr. dent. med.