Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

e-Vloga za vpis v register

Zbornica svoje bodoče člane poziva, da se vključite v e-poslovanje Zbornice. Z vkjučitvijo v e - poslovanje boste lahko oddajali elektronske vloge ter prejemali dokumente po e-poti. Prvi e-dokument, ki ga boste vložili po zaključku študija, je "Vloga za vpis v register". Da pa boste lahko e-poslovali, morate odpreti "Varni elektronski predal".

Kaj morate storiti, najdete na povezavi "Več".

Več

Študenti medicine

Po zaključku študija na medicinski fakulteti se zdravnik vpiše v register zdravnikov pri Zdravniški zbornici Slovenije. 

Po prejemu odločbe o vpisu v register se zdravnik prijavi na opravljanje obveznega dela sekundariata - pripravništva v eni izmed 12 pooblaščenih ustanov v Sloveniji. Čakalne dobe na začetek opravljanja pripravništva so v posameznih ustanovah različne.

Obvezni del sekundariata - pripravništvo se po šestih mesecih konča s strokovnim izpitom. Prijave na strokovni izpit potekajo na Ministrstvu za zdravje RS.

Po opravljenem strokovnem izpitu se zdravnik na Zdravniški zbornici Slovenije lahko prijavi na izbirni del sekundariata ali na javni razpis specializacij.

Študenti dentalne medicine

Po zaključku študija na medicinski fakulteti se doktor dentalne medicine vpiše v register zdravnikov pri Zdravniški zbornici Slovenije. 

Po prejemu odločbe o vpisu v register se doktor dentalne medicine prijavi na opravljanje pripravništva za poklic doktor dentalne medicine. Tekom pripravništva se pripravnik zaposli pri enem izmed pooblaščenih izvajalcev, pri katerem mora opraviti vsa področja kroženja za katera je izvajalec pooblaščen, ostala področja pripravništva pa lahko pripravnik opravi pri drugih pooblaščenih izvajalcih. Seznam pooblaščenih izvajalcev za izvajanje programa za poklic doktor dentalne medicine najdete tukaj.

Pripravništvo se po enem letu konča s strokovnim izpitom, ki se opravlja na Ministrstvu za zdravje RS

Po opravljenem strokovnem izpitu Zdravniška zbornica Slovenije doktorju dentalne medicine po uradni dolžnosti podeli dovoljenje za samostojno opravljanje zobozdravniške službe – licenco.

Po opravljenem strokovnem izpitu se lahko doktor dentalne medicine prijavi tudi na javni razpis specializacij s področja dentalne medicine.