Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Dr. Zdenka Čebašek-Travnik, dr. med., specialistka psihiatrije

Začetek mandata 13. februarja 2017

Predsednica

dr. Zdenka Čebašek-Travnik, dr. med.

Tajništvo

Katja Martinc

Tel.: 01 307 21 02

E-pošta: Katja Martinc

Slikovno gradivo

Na tem mestu se nahajajo fotografije, ki so namenjene javni uporabi v medijih. 

VEČ >>>

Uvodniki iz Tedenskega biltena


Odmevi in Odmevi o informatizaciji in digitalizaciji

17.12.2020
Tisti, ki se še spomnimo, kako je bilo z informatizacijo in digitalizacijo v začetku leta 2017, ko sem sama prevzela funkcijo, vemo, da je bil narejen ogromen napredek na obeh področjih in da smo uresničili vse predloge, ki jih je bilo glede na objektivne okoliščine mogoče.

Preberite več


Senca dvoma nad volitvami

10.12.2020
Že tri dni premišljujem o tem, kako naj se kot predsednica Zdravniške zbornice Slovenije odzovem na nepravilnosti, na katere so me opozorili nekateri člani. O sumu nepravilnosti sem obvestila volilno komisijo, ki pa me doslej ni seznanila s svojimi sklepi oziroma ukrepi. Včeraj sem podala tudi prijave na ustrezne državne organe.

Preberite več


Komu naj verjamemo …

18.9.2020
Dr. Zdenka Čebašek - Travnik: "V duhu zdravniškega profesionalizma, ki zahteva pošten odnos do bolnikov in je privržen znanosti in znanju ter zahteva polno poklicno odgovornost, moram jasno povedati, da so njihova izvajanja škodljiva." Odzvali so se tudi specializanti infektologije UKC Ljubljana. Objavljamo tudi njihov zapis.

Preberite več


Resnica o aferi SI

10.9.2020
Kdo se neodgovorno igra z generacijami mladih slovenskih zdravnikov?

Preberite več


»Ali smo se kaj naučili, naredili domačo nalogo?«

20.8.2020
Kaj pa domača naloga? Navajeni smo, da (domače) naloge dajemo drugim: starši otrokom, učitelji učencem, voditelji podrejenim, politiki svojim privržencem in državljanom. Vsi ti pa – kot da verjamemo, da smo te naloge dolžni izpolniti brez ugovorov in da nalog v nasprotni smeri sploh ne smemo dajati.

Preberite več


Obrnimo voz v pravo smer

11.6.2020
Strokovni nadzori, ki jih kot javno pooblastilo izvaja zdravniška zbornica, niso namenjeni iskanju dokazov oziroma krivde za potrebe policije in tožilstva, temveč zagotavljanju večje kakovosti dela in s tem večje varnosti pacientov.

Preberite več

Uvodniki iz revije Isis


Odločanje v medicini

1.7.2020
Kako se zdravnik posameznik odzove na »ukaze od zgoraj«, smo v zgodovini videli že mnogokrat. Na nekatere odzive smo lahko ponosni, drugih se moramo sramovati – a oboji so del zgodovine našega poklica. Kaj bo zapisano o odločitvah zdravnikov v zgodovini epidemije COVID-19?

Preberite več


Kako nam je uspelo preživeti epidemijo in pomagati pacientom

1.6.2020
»Nepovabljeni gost«? Gotovo se je vsakdo kdaj počutil tako, ko je hotel biti zraven nekje, kjer ga drugi niso marali, na kakšnem rojstnem dnevu, zabavi, pri načrtovanju raziskave, projektu …, zato se zlahka poistovetimo s tem občutkom.

Preberite več


Spoštovani kolegice in kolegi

1.4.2020
Zato je pomembno, da si izmenjujemo znanje in še sveže izkušnje, ki prihajajo iz tujine od kolegov, za katere nikoli ne bi slišali, če nas ne bi povezal COVID-19. Pretok znanja in osebnih izkušenj nas je sprva prestrašil, kasneje pa povezal in okrepil.

Preberite več