Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Predsednica zbornice

dr. Zdenka Čebašek-Travnik, dr. med., specialistka psihiatrije

Generalni sekretar

Iztok Kos, dr. med.

 

Predsednica

dr. Zdenka Čebašek-Travnik, dr. med.

Tajništvo

Katja Martinc

Tel.: 01 307 21 02

E-pošta: Katja Martinc

Generalni sekretar

Iztok Kos, dr.med.

Tel.: 01 307 21 03

E-pošta: Iztok Kos

Tajništvo

Uradne ure

Uradne ure: ponedeljek, sreda in petek: od 9.00 do 12.00; četrtek: od 13.00 do 16.00

E-pošta: gp.zzs@zzs-mcs.si

Tajnica generalnega sekretarja zbornice

Anja Bergant

Tel.: 01 307 21 03

E-pošta: Anja Bergant

Referentka

Milica Trenkič

Tel.: 01 307 21 00

E-pošta: Milica Trenkič

Podpredsednika zbornice

Krunoslav Pavlović, dr. dent. med.

prim. asist. Dean Klančič, dr. med., specialist splošne medicine 

Tajništvo

Katja Martinc

Tel.: 01 307 21 02

E-pošta: Katja Martinc

Uvodniki


Vozimo v napačno smer

9.6.2020
Zdaj je čas za pregled dogajanja v času epidemije, da strokovnjaki ugotovijo, kaj je delovalo, kaj bi bilo treba izboljšati in kaj ukiniti. Potrebujemo jasne in učinkovite državne načrte, po katerih se bo lahko, če bo potrebno, vzpostavilo delovanje zdravstva v izrednih razmerah. Vse drugo obračunavanje služi le namenu, kot ga ima »blatilni stroj«.

Preberite več


Sistemski nadzor – kaj je že to? ​

4.6.2020
Dr. Zdenka Čebašek - Travnik: "Poudarjam, ne gre za iskanje krivcev z namenom, da bi jih »odstavili« ali kako drugače kaznovali, temveč za odkrito priznanje ugotovljenih slabih praks, ki jim morajo obvezno slediti predlogi in ukrepi za izboljšanje."

Preberite več


Ne ploskajte nam več

3.6.2020
Želeli bi si, da bi poslanci imeli neko distanco do družbenih sistemov kot so šolstvo, sodstvo, zdravstvo, saj zaradi takšnih prestižnih in brezsmiselnih igric in petelinjih bojev v parlamentu ti družbeni sistemi trpijo, njihove težave pa se ne rešujejo. Spet se na hrbtih zdravnikov in bolnikov dogaja politični obračun.

Preberite več


Zdravniška zbornica »na daljavo«

28.5.2020
Med pozitivnimi izkušnjami, ki nam jih je prinesla epidemija COVID-19, je tudi delo na daljavo. Kot delo na daljavo razumem vse, kar smo prej opravljali v živo, v času epidemije pa prenesli na splet in opravljali preko računalnikov in telefonov.

Preberite več


Zdrav odnos do denarja, a tudi makroekonomski odnos do zdravstva

21.5.2020
Namen tega zapisa ni, da bi vas prepričeval, kako se kuhamo kot žabe v hladno-topli vodi, niti ni namenjen temu, da bi nemočno cvilil, kako je v zdravstvu čedalje manj solidarnosti. Namen zapisa je, da vse kolegice in kolege opozorim, da se privatizacija zdravstva nadaljuje z nezmanjšano hitrostjo.

Preberite več


Kdo bo (premagal) koga

14.5.2020
Zbornica obžaluje, da je Ministrstvo za zdravje zavzelo stališče, ki močno vpliva na položaj mladih zdravnikov, ki so bili v času izvajanja ukrepov za zajezitev epidemije COVID-19 še posebej izpostavljeni, ter omogoča ponovno poseganje v njihovo usposabljanje.

Preberite več


Kdo bo odločal o pravicah pacientov do zobozdravniške oskrbe?

7.5.2020
Zobozdravniki smo na Zboru zobozdravnikov in z Manifestom za spremembo zobozdravstvenega sistema v preteklem letu opozorili, da zobozdravstveni sistem ni več varen in ne zagotavlja več kakovostnih storitev v okviru javne mreže. Drzna trditev.

Preberite več


Moodle naš vsakdanji in druge dobre zgodbe

23.4.2020
Učni portal Moodle smo v zdravniški zbornici pripravljali dobro leto. Najprej smo iskali osnovne rešitve, potem smo nadaljevali z izbiro najbolj ustreznega izvajalca, ki smo ga našli na Univerzi v Mariboru. Sledili so tehnični postopki in ko je bilo vse pripravljeno, smo se znašli v neznanem prostoru. Kaj zdaj?

Preberite več


Izgubljena in ponovno najdena – epidemiologija

16.4.2020
Če imamo vsaj malo občutka za javno zdravje, se že dva meseca srečujemo z epidemiologijo – eni poznavalsko, drugi bolj ljubiteljsko. Vsi pa imamo v mislih vprašanje, »koliko časa še« bo trajala epidemija COVID-19, in pričakujemo, da nam bo epidemiologija dala jasen odgovor.

Preberite več