Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Prijava nasilja nad zdravniki in zobozdravniki

Zdravstveno osebje ima, enako kot ostali zaposleni, pravico do varnega, stabilnega in urejenega delovnega okolja. Zdravniška zbornica Slovenije odločno podpira načelo ničelne tolerance do nasilja zdravnikov in zobozdravnikov, saj je njihova varnost hkrati tudi predpogoj za ustrezno in kakovostno obravnavo pacientov.

V ta namen je zbornica ustanovila delovno skupino za zaščito zdravnikov pred nasiljem, ki je pripravila celovit nabor aktivnosti za preprečevanje nasilnih incidentov v zdravstvu (smernice, evidentiranje nasilnih incidentov in izobraževanja za zdravnike). 

Obrazec za prijavo nasilnega dogodka se nahaja na tej POVEZAVI. Prijavo je mogoče oddati tudi anonimno.

Splošne informacije, prijava nasilnih dogodkov in preventivni nasveti policije so dostopne na https://www.policija.si/.

Informacije o izobraževalnih dogodkih so dostopne na https://www.domusmedica.si/


Kampanja proti nasilju nad zdravniki

Zbrali smo resnične prijave nasilja nad zdravniki in zobozdravniki. Kvalitetna, strokovna in prijazna obravnava bolnikov je mogoče samo v okolju brez nasilja.

Se nasilje v zdravstvenem okolju res dogaja?


30. 9. 2022 V anketi, izvedeni med 25. januarjem in 18. aprilom 2022, so zdravniki in zobozdravniki (N=1761) opozorili na napetosti pri obravnavi pacientov zvezi s cepljenjem proti covidu-19. Dobri četrtini (27,98%) so pacienti grozili, petina je bila žrtev ali priča fizičnega nasilja, povezanega s cepljenjem (20,38%). Javnega žaljenja zaradi izraženih stališč o priporočljivosti cepljenja je bila deležna tretjina vprašanih (35,64%). Več >>>>

Ostro obsojamo vsakršne grožnje zdravnikom


22. marec 2021 - Zbornica najostreje obsoja vsakršne grožnje, ki jih je deležen nevrokirurg iz UKC Maribor. Prav tako opažamo, da se povečuje nasilje nad zdravniki pri delu s pacienti v vsakodnevni praksi. Vsakršne grožnje in nasilje so nesprejemljive ter ne sodijo v sodobno, demokratično družbo. Več >>>>

Kontakt

Vesna Habe Pranjič, univ. dipl. prav.

tel.: 01 307 21 23

e-mail: Vesna Habe Pranjič