Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Številke, številke, številke

apr. 2, 2020, 10:47 dop. by User Not Found
Statistika vsakemu zdravniku, tako kot vsem drugim prebivalcem naše dežele, vsak dan znova pove, kje smo. Ne vemo pa, kje bomo. Čez teden ali mesec dni. Zato radi ogledujemo modele, iz katerih bi lahko razbrali, kdaj in kam bomo šli poleti na dopust – saj nam je jasno, da dosti prej epidemije in omejitev najbrž ne bo konec.

»Še zmešalo se mi bo od teh številk,« sem se potožila vnuku drugošolcu, ki mora vsak dopoldan hoditi v domačo šolo. »Številke so easy«, me je podučil, »branje je veliko težje.« Prav ima, mala glavica, ki mora odraščati v tako drugačnih pogojih kot še pred mesecem dni. Na srečo ima dva brata, ki mu vsaj delno nadomestita družbo sošolcev.
Meni pa številke še vedno delajo težave. Tako tiste, ki so, kot one, ki jih ni. Statistika vsakemu zdravniku, tako kot vsem drugim prebivalcem naše dežele, vsak dan znova pove, kje smo. Ne vemo pa, kje bomo. Čez teden ali mesec dni. Zato radi ogledujemo modele, iz katerih bi lahko razbrali, kdaj in kam bomo šli poleti na dopust – saj nam je jasno, da dosti prej epidemije in omejitev najbrž ne bo konec.
Zanimivo je, da je naša zbornica postala nekakšno informativno središče, saj se name osebno in na zbornico poleg naših članov obračajo tudi strojni inženirji, konstruktorji, matematiki, fiziki, statistiki, potapljači, izdelovalci prototipov respiratorjev, ljudje, ki bi znali pripeljati v Slovenijo opremo za naše zdravstvo …
Tako je pred nami življenjska priložnost za interdisciplinarno povezovanje, ki se je v zametkih pojavljalo že pred epidemijo. Zato lahko ponosno pokažemo na skupni članek, ki je bil sprejet v revijo Frontiers in Physics (v 24 urah zaradi situacije in pomena članka, so zapisali recenzenti) in ki je delo naših znanstvenikov. Članek jedostopne tukaj >>>

S številkami se ukvarja tudi Sledilnik https://covid-19.sledilnik.org/, kjer boste našli aktualne številke, koliko je okuženih, hospitaliziranih, v intenzivnih enotah, umrlih in ozdravelih – vse lepo po regijah in časovnem zaporedju.
Ob vseh teh številkah, prikazih, modelih, izračunih pa pogrešamo številke o tem, koliko imamo v Sloveniji okuženih zdravnikov in zobozdravnikov. Imamo le podatek o skupnem številu okuženih zdravstvenih delavcev, a ne vemo, kje (lokacija) in kako so se okužili. So se okužili pri svojem delu ali v domačem okolju? So imeli pri delu dovolj ustrezne varovalne opreme? So jo pravilno uporabljali?
To so tiste številke, ki bi jih morali imeti pred očmi vsak dan, vsako uro. Da bi znali pravilno ukrepati in zaščititi zdravstveno osebje, ki je ključno za potek vrha epidemije, ki se nam bliža. Teh številk pa ni. Zato beremo, kar je težje – kot je že ugotovil moj vnuk. Beremo vsebine, ki nam jih pošiljajo kolegi iz tujine in vedno več tudi naši kolegi. Vsebine so težke, le malo je vedrih. A dokler pišemo in komuniciramo, vemo, da smo, da si bomo pomagali in da bomo ostali povezani ves čas epidemije in tudi še po njej.

Dr. Zdenka Čebašek - Travnik
Predsednica

Koledar dogodkov



Plačevanje članarine

Zbornica želi preiti na skrbno in okolju prijazno poslovanje, zato stremi k zmanjšanju papirnega poslovanja. S tem namenom prosi vse člane, ki še vedno prejemajo položnice na svoj naslov, da se odločijo za enega od naslednjih načinov plačila članarine preko:

  • delodajalca (ta način uredite pri svojem delodajalcu),
  • SEPA direktne bremenitve (obrazec SEPA direktna bremenitev za fizične osebe in obrazec B2B za pravne osebe),
  • Hal mBills telefonske aplikacije (http://www.mbills.si/),
  • e-računa, ki ga prejmete v svojo spletno banko, kar uredite v svoji spletni banki,
  • računa, ki ga v pdf obliki prejmete na elektronski naslov (sporočite na: racunovodstvo@zzs-mcs.si).

Dogaja se

Komunikacijski krog ni samo krog- delavnica komunikacije in skupinske dinamike
Seja Odbora za zasebno dejavnost, ZZS
Seja Odbora za zasebno dejavnost, ZZS

Iskalnik zdravnikov z veljavnimi licencami

Učni portal ZZS

Zbornica vzpostavlja učni portal za svoje člane.

  • Zborniki in publikacije so objavljeni tukaj>>>.
  • Posnetke nekaterih dogodkov najdete tukaj>>>.

 

Specializacije

Podstran specializacij je namenjen pregledu tekočih razpisov specializacij, pregledu vsebine posameznih specializacij ter z njimi povezanih dokumentov in seznamov glavnih mentorjev, koordinatorjev ipd.

Preberi več

Objava vseh Izobraževanj za člane ZZS

Oglejte si celoten seznam izobraževanj, ki vam jih nudi ZZS v okviru svojih storitev. Preverite kakšni so njihovi programi in kolikšne kreditne točke za udeležbo.

Preberi več

Navodila za organizatorje izobraževanj

Postopek za dodelitev kreditnih točk.

 

Preberi več

e-poslovanje z ZZS - SPLETNI OBRAZCI

Navodila za odprtje "Varnega elektronskega predala - VEP" in povezave do vlog ter obrazcev za oddajo preko VEP ali spletnega portala ZZS.

Več

Spremljajte nas na YouTube

Vabljeni k ogledu vseh posnetkov novinarskih konferenc, izjav za medije in drugih dogodkov na zbornici. 

Povezava

Prepoznava in obravnava žrtev nasilja v družini v okviru zdravstvene dejavnosti

Informacije in vsebine najdete na: www.prepoznajnasilje.si

- pripomočki in obrazci
- izobraževalne vsebine
- kontakti za pomoč žrtvam

Preberi več

Slovensko zdravniško športno društvo Medicus

Vabljeni k ogledu spletnih strani SZŠD Medicus in udeležbi na športne dogodke.

Preberi več


V primeru težav ali vprašanj v vezi zborničnih aplikacij nas kontaktirajte na: Podpora.