Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

(FOTOREPORTAŽA) Kako potekajo strokovni izpiti?

29.09.2022 09:50

Na Zdravniški zbornici so v tem tednu potekali strokovni izpiti. Njihova izvedba se je s 1. junijem 2022 v celoti vrnila na zbornico. V tokratnem – tretjem - roku je sodelovalo 30 zdravnikov in 5 zobozdravnikov.

Zdravnik sekundarij po zaključenem sekundariatu uvodoma opravi pisni del pri predmetu urgentna medicina. Nato lahko pristopi k ustnemu delu in praktičnemu preizkusu. Ta je sestavljen iz treh delavnic: dve na področju oskrbe kritično bolnega odraslega in otroka ter viva delavnica, kjer člani komisije preverjajo znanje ostalih področij urgentne medicine. Za uspešen zaključek mora kandidat izkazati znanje še na področju poznavanja kakovosti in varnosti v zdravstvu ter pravne ureditve zdravstvenega varstva.

Strokovni izpit za poklic doktor dentalne medicine obsega naslednje vsebine: nujna medicinska stanja v stomatologiji, integralna zobozdravniška obravnava otroka in odraslega z urgentnimi stanji v dentalni medicini, osnove kakovosti in varnosti v zdravstvu, osnove pravne ureditve zdravstvenega varstva.

Nacionalna koordinatorka za sekundariat Anita Mrvar Brečko je povedala, da so kandidati odlično pripravljeni in zadovoljni s takšnim načinom spraševanja, ker lahko pokažejo in preverijo znanja, ki so pomembna za njihovo nadaljnjo pot. “Po opravljenem postaneš pravi zdravnik, zdravnik z veliko začetnico, saj z opravljenim izpitom prevzemaš odgovornost za svojo strokovnost. Zato so mladi kolegi, ki ga opravijo, veseli. S tem tudi sebi dokažejo, da si lahko zaupajo.”

Pripravila:

Oddelek za pripravništvo, sekundariat, licence in register zdravnikov

Oddelek za odnose z javnostmi