Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila


Odgovor Ministrstva za zdravje glede neustreznosti pravilnika o povračilu sredstev zaradi izpada dejavnosti

13.8.2020
Zdravniška zbornica Slovenije je prejela odgovor Ministrstva za zdravje RS na očitke o neustreznosti in neustavnosti Pravilnika o načinu izračuna, postopku in rokih za uveljavitev plačila izvajalcem zdravstvene dejavnosti zaradi izpada opravljanja dejavnosti.

Preberite več


Kaj (še) se bo moralo zgoditi, da bo država zaščitila prebivalce pred onesnaževalci okolja

13.8.2020
Zbornica je pristojne: MOP, MZ in NIJZ pozvala, da takoj sprožijo vse postopke ugotavljanja tudi morebitne kazenske odgovornosti vseh vpletenih, ki so omogočili razmere, da je v Anhovem objekt odpadnih voda zgrajen na način, da lahko pride do mešanja odpadnih vod s pitno vodo.

Preberite več


Misli prof. dr. Uroša Ahčana - Matevžu Gorenšku v slovo

12.8.2020
Matevž je bil zaupanja vredna, pokončna oseba. Njegova beseda je imela težo in obvezo. Bil je resnicoljuben, požrtvovalen in iskren. Njegov odnos do ljudi je bil vedno topel, njegov pogled poln sočutja, njegov glas je pomirjal in vlival upanje tudi v najtežjih situacijah. Vedno bom občudoval tvoj pogum, borben duh, odnos do dela in kolegov.

Preberite več

SestanekMOP (002)

Ponovni apel zdravništva proti nadaljnjemu obremenjevanju okolja v osrednji Soški dolini

11.8.2020
Zdravništvo je na skupnem sestanku z ministrstvom za okolje in prostor, dne 4. 8. 2020, ponovno pozvalo k spremembi zakonodaje različno določenih mejnih vrednosti za sežig in sosežig odpadkov, ki predstavljajo veliko tveganje za zdravje ljudi.

Preberite več


Poziv vladi k odpravi diskriminacije koncesionarjev pri aktualnem proračunskem financiranju izvajalcev

11.8.2020
Zdravniška zbornica Slovenije je zaradi neodzivnosti ministrstva za zdravje glede problematike povračil koncesionarjem zaradi neizpolnjevanja pogodbenih obveznosti do ZZZS pripravila predlog pravilnika, ki bi odpravil protiustavno stanje, ga poslala Vladi Republike Slovenije in jo pozvala k posredovanju ter odpravi krivičnega stanja.

Preberite več

Dr. Matevž Gorenšek

Pretreseni sporočamo, da nas je zapustil dr. Matevž Gorenšek

6.8.2020
S spoštovanjem se bomo spominjali njegove izjemne strokovne in stanovske poti, prežete z velikim pogumom, srčnostjo, energijo, ki jo je izžareval, izjemnim posluhom za paciente in odločnostjo spreminjati sistem zdravstva na bolje. Žalna mapa za vpis je na voljo na zbornici. Spominske misli lahko prispevate tudi na gp.zzs@zdravniskazbornica.si.

Preberite več


Poziv Ministrstvu za zdravje k spremembi Pravilnika o povračilu sredstev zaradi izpada dejavnosti in ureditvi položaja zasebnikov izven javne mreže

5.8.2020
Zbornica je 5. 8. 2020 na Ministrstvo za zdravje naslovila dopis, v katerem ga je pozvala k odpravi neustavnosti Pravilnika o načinu izračuna, postopku in rokih za uveljavitev plačila izvajalcem zdravstvene dejavnosti zaradi izpada opravljanja dejavnosti in ureditvi položaja zasebnih izvajalcev zdravstvene dejavnosti izven javne mreže.

Preberite več


Postanite družinski zdravnik

5.8.2020
Družinske zdravnice in zdravniki vas zato vabimo, da se nam pridružite in izberete specializacijo družinske medicine. Biti družinski zdravnik je eden izmed najlepših poklicev. Več o specializaciji na video dogodku - v četrtek, 6. avgusta, ob 20. uri – Vabljeni!

Preberite več


Sprejet Pravilnik o načinu izračuna, postopku in rokih za uveljavitev plačila izvajalcem zdravstvene dejavnosti zaradi izpada opravljanja dejavnosti

4.8.2020
Minister za zdravje je sprejel Pravilnik o načinu izračuna, postopku in rokih za uveljavitev plačila izvajalcem zdravstvene dejavnosti zaradi izpada opravljanja dejavnosti, ki je bil objavljen v Uradnem listu RS, št. 107/2020 z dne 31. 7. 2020 in je začel veljati 1. 8. 2020.

Preberite več


Zavarovalna vsota zavarovanja za poklicno odgovornost

3.8.2020
Minimalna zavarovalna vsota zavarovanja za poklicno odgovornost zdravnikov in doktorjev dentalne medicine znaša 130.000 EUR.

Preberite več


Objavljeni razpisi specializacij za leto 2020

3.8.2020
Zdravniška zbornica Slovenije z dnem 3. 8. objavlja javni razpis specializacij za leto 2020 za področje medicine in dentalne medicine.

Preberite več


Ministrstvo za zdravje objavilo več razpisov za podelitev koncesij v zdravstvu

28.7.2020
Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije je dne 23. 7. 2020 objavilo štiri javne razpise za podelitev koncesij na področju parodontologije/zobnih boleznih in endodontije, oralne in maksilofacialne kirurgije, čeljustne in zobne ortopedije ter dermatovenerologije.

Preberite več


Najava razpisov specializacij za leto 2020

28.7.2020
Razpisi bodo predvidoma objavljeni 3. 8. 2020 in odprti do 27. 8. 2020.

Preberite več


Prebivalci Slovenije, pomagajte nam zajeziti širjenje koronavirusa

24.7.2020
Spoštovani prebivalci in prebivalke Slovenije, smo na točki, ko je nujno, da spet stopimo skupaj, da vsak od nas naredi vse, da nam v prihodnjih tednih, ko bo dopustniški čas in vzdušje sproščenosti na vrhuncu, epidemija ne bi ušla izpod nadzora. Mi, zdravniki in zobozdravniki, smo tukaj zato, da vam pomagamo. Prosimo vas, da tudi vi pomagate nam.

Preberite več


Severna Makedonija prosi za mednarodno pomoč v obliki zdravstvenega osebja

24.7.2020
Od Ministrstva za zdravje smo prejeli obvestilo, da Severna Makedonija preko mehanizma Unije za civilno zaščito prosi za mednarodno pomoč v obliki zdravstvenega osebja.

Preberite več


Vložitev vloge za oprostitev plačila najemnine

22.7.2020
Ministrstva za javno upravo je podalo mnenje, po katerem morajo upravičenci oddati vlogo za oprostitev plačila najemnine zaradi omilitve posledic epidemije COVID-19 na obrazcu iz Pravilnika o izvajanju oprostitve ali delne oprostitve plačila najemnin zaradi omilitve posledic epidemije COVID-19, tudi če so vloge poslali pred njegovo uveljavitvijo.

Preberite več


Pravilnik o izvajanju oprostitve ali delne oprostitve plačila najemnin zaradi omilitve posledic epidemije COVID-19

14.7.2020
Dne 9. 7. 2020 je v veljavo stopil Pravilnik o izvajanju oprostitve ali delne oprostitve plačila najemnin zaradi omilitve posledic epidemije COVID-19, ki ureja postopek in način odločanja ter zahtevano dokumentacijo za izvajanje enake obravnave upravičencev za oprostitev ali delno oprostitev plačila najemnine najemnikov poslovnih prostorov.

Preberite več


Neustavnost načina izvedbe povračila sredstev neizvedenega programa koncesionarjem po 76. členu ZIUOOPE

10.7.2020
Zbornica je na Ministrstvo za zdravje dne 10. 7. 2020 naslovila zahtevo za spremembo predloga Pravilnika o načinu izračuna, postopku in rokih za uveljavitev plačila izvajalcem zdravstvene dejavnosti zaradi izpada opravljanja dejavnosti.

Preberite več


Podaljšan je zakonski rok za uveljavljanje refundacije dodatka za delo v rizičnih razmerah koncesionarjev

10.7.2020
Pri čemer pa opozarjamo, da se s tem ne podaljšuje tudi obdobje upravičenosti do dodatka, ki ostaja za čas dela v nevarnih razmerah v epidemiji.

Preberite več


O primeru širjenja SARS-CoV-2 v športni dvorani

8.7.2020
Mariborski epidemiologi so uspeli v ugledni reviji Epidemiology and Infection objaviti prispevek o primeru širjenja SARS-CoV-2 v športni dvorani.

Preberite več