Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila


Pohvala in zahvala

2.4.2020
S strani neposrednih mentorjev in specialistov smo dobili več sporočil o izjemnem delu, ki ga v teh dneh opravljajo mladi zdravniki, ki so praktično na začetku poklicne poti.

Preberite več


Zdravniška zbornica poziva, da v komunikaciji ohranimo profesionalnost, vse neprimerne izjave pa obsojamo ​

31.3.2020
Vsakršne žaljivke in grožnje v komunikaciji s komerkoli so nedopustne in jih ostro obsojamo. Dve prijavi neprimerne komunikacije zdravnikov na družbenih omrežjih je zbornica danes že predala v obravnavo pristojnemu organu zbornice – to je Odboru za pravno-etična vprašanja pri ZZS.

Preberite več

Projekcija_bilten

Kaj kaže raziskava in napoved širjenja virusa, ki jo je izdelal Oddelek za fiziko Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru? ​

31.3.2020
Rast okuženih se je v zadnjih dveh dneh nekoliko umirila, zaradi česar se je povprečni dnevni prirastek iz 9.3 % zmanjšal na 8 % (povprečje zadnjih 7 dni). S skupnimi močmi lahko rast zajezimo, zato striktno upoštevajte vse varnostne ukrepe.

Preberite več


Obvestilo zasebnim izvajalcem glede aktualnega sklepanja pogodb z javnimi zavodi - ustrezna ureditev odškodninske odgovornosti

29.3.2020
Ugotavljamo, da javni zavodi bodisi nočejo skleniti pogodbe, bodisi bistveno spremenijo njene ključne določbe. Zbornica bo Vlado RS pozvala, naj to področje celovito uredi, bodisi tako, da JZZ pozove na ustrezno ureditev odgovornosti za škodo v razmerju do zasebnikov, bodisi da vso to odgovornost prevzame država sama.

Preberite več

Evropske  organizacije zdravnikov

Zdravstveno osebje na evropski ravni poziva vlade, da zagotovijo zaščitno opremo vsem, ki so v prvih bojnih vrstah zoper COVID -19 ​

27.3.2020
Zdravstveno osebje mora imeti ustrezno zaščitno opremo in dostop do rednega testiranja ne glede na simptome ali morebitne rizične stike, vlade pozivajo tudi evropske organizacije zdravnikov in zdravstvenega osebja. ​

Preberite več


Poziv Vladi RS, da pravočasno zagotovi ustrezno zaščitno opremo za zdravstvene delavce

25.3.2020
Pozivamo vse odgovorne, predvsem pa Vlado Republike Slovenije, naj pravočasno zagotovi ustrezno zaščitno opremo in ustrezno delovno okolje za zdravstvene delavce. Ne gre za kaprico. Gre za življenja zdravstvenih delavcev in naših bolnikov!

Preberite več


POMEMBNO: Izvajanje zdravstvenih storitev v času trajanja epidemije COVID-19 - vzorca pogodb za fizične in za pravne osebe

24.3.2020
Na zdravniško zbornico se je v zadnjih dneh več koncesionarjev ter drugih zasebnih izvajalcev obrnilo s prošnjo za posredovanje ustreznega vzorca pogodbe, s katero bi se pri javnemu zavodu vključili v izvajanje zdravstvenih storitev za učinkovit boj z epidemijo COVID-19. Vzorci so dostopni tukaj.

Preberite več


Uporaba zaščitnih sredstev za zdravstvene delavce

24.3.2020
Pozivamo vse odgovorne, predvsem pa Vlado Republike Slovenije, da nam pomaga in pravočasno zagotovi ustrezno zaščitno opremo za zdravstvene delavce. Ne gre za kaprico. Gre za življenja zdravstvenih delavcev in naših bolnikov! Tudi naša življenja štejejo.

Preberite več

virus-4835301_1920 (1) (002)_small

Učni portal ZZS – Moodle

23.3.2020
Za začetek delovanja Moodla se v sklopu »Strokovna literatura« zbirajo literatura, pomembne informacije in povezave na temo COVID-19, v organizaciji mladih zdravnikov.

Preberite več


Epidemija in duševno zdravje

22.3.2020
Prof. dr. Vesna Švab: "Izkušnje kažejo, da včasih bolj pomaga, če lahko skrbimo za druge, kot zase. Dobro je, da lahko uporabljamo telefone in spletno komunikacijo, ki olajšajo samoto. Pomaga dnevna rutina, načrt, kaj bomo počeli preko dneva in pogosto ter za marsikoga, če zmore, telesna dejavnost, ki bi jo bilo treba spodbujati in ne omejevati."

Preberite več


Povejte nam, kako vam gre

20.3.2020
Rada bi vas opozorila na prve izsledke analiz, ki so pomembni za organizacijo zdravstvenega sistema, saj 53% anketiranih ne ve, kje bodo delali v naslednjih 10 dneh. Izjemno kritična je dostopnost do zaščitne opreme: približno polovica anketiranih je nima ali mora z opremo varčevat. In boleče je, da 30% vprašanih nima urejenega varstva za otroke.

Preberite več


Predlog zakona o interventnem ukrepu delnega povračila nadomestila plače

20.3.2020
Zdravniška zbornica je predlagala NUJNE - strateško ciljane - dopolnitve Predloga zakona o interventnem ukrepu delnega povračila nadomestila plače po zgledu avstrijskega interventnega zakona. Interventni zakon namrelč ne obravnava v zadostni meri izvajalcev zdravstvenih dejavnosti, ki so trenutno zaradi nalezljive bolezni COVID-19 najbolj na udaru.

Preberite več


COVID -19 - aktualna vprašanja in odgovori iz splošnih pravnih področij ​

19.3.2020
Navodilo našega delodajalca (bolnišnice) je, da še vedno izvajamo vso specialistično dejavnost in celo del operativnega programa. Ali je to pravilno? Kako je z zaprtjem samoplačniških ambulant? Ali tudi za zasebne ambulante velja uredba, izdana dne 13. 03. 2020? Odgovarjamo na ta in druga pravna vprašanja članov.

Preberite več


Navodila za usmerjanje otrok v ortopedske otroške ambulante v času epidemije s COVID-19

19.3.2020
V času epidemije deluje otroška ortopedska ambulanta na Polikliniki, UKCL v zmanjšanem obsegu. Skladno z navodili MZ vas prosimo, da se osredočite se na nujne in zelo hitre ortopedske obravnave otrok.

Preberite več


Vpoklic specializantov v matične ustanove – aktivna vključitev v delovni proces

18.3.2020
Zdravnike specializante lahko za potrebe izvajanja ukrepov iz odloka pozovejo na delo njihovi delodajalci. Če jih ne pozovejo, jih lahko pozovejo zdravstveni zavodi, pri katerih so zdravniki specializanti na kroženju. Drugače ga njegov delodajalec razporedi na delovno mesto, kjer je zaradi izvajanja ukrepov iz 1. člena odloka potreben.

Preberite več


Vprašanja in odgovori v času veljave odloka o razporejanju zdravnikov brez licence

17.3.2020
Izvedba specialističnih izpitov v času veljave odloka. Ali se lahko prijavim na specialistični izpit? Samoplačniške specializacije v času veljave odloka, plačilo stroškov vodenja specializacije, avtomatska prekinitev in druga vprašanja. Preberite odgovore. ​

Preberite več


Usodna zmota: koronavirus ni gripa

17.3.2020
Prof. dr. Matjaž Zwitter, upokojeni onkolog, o širjenju virusa sars-cov-2 v kolumni za Delo piše: Sedanje odločitve so ključne za to, kako bo z epidemijo v prihodnjih tednih. Današnje stanje z epidemijo koronavirusa v Sloveniji je v precejšnji meri posledica slabih preteklih odločitev: podcenjevanja nevarnosti in neodločnosti pri zapori meje.

Preberite več


Odlok o razporejanju zdravnikov brez licence – NUJNO ​

16.3.2020
S tem odlokom se vsem zdravnikom specializantom neposredno prekine specializacija in se za čas trajanja ukrepov iz tega odloka zadržijo vse obveznosti specializantov iz specializacije (kroženje, opravljanje specialističnih izpitov in podobno). Delodajalec (njihova matična ustanova) jih lahko vpokliče na delo, ki se nanaša na epidemijo COVID-19.

Preberite več


Opravljanje specialističnih izpitov do preklica ni mogoče

16.3.2020
Z odlokom Vlade RS o razporejanju zdravnikov brez licence z dne 15.3.2020 (Uradni list RS št. 25/20) se za čas trajanja tega odloka zadržijo vse obveznosti specializantov iz specializacije, tudi opravljanje specialističnih izpitov.

Preberite več

Izjava travmatologi_splet

Poziv UKC Ljubljana k izogibanju nepotrebnih tveganj

16.3.2020
Zdaj ni čas za egoizem in lastne cilje, potrebno je pokazati osebno in družbeno odgovornost in se ne izpostavljati nepotrebnim socialnim stikom in tveganjem, ki lahko povzročijo preobremenitev urgentne zdravstvene oskrbe.

Preberite več