Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novice in obvestila


Pravno mnenje o obrazcu glede prevzema odgovornosti v povezavi z mikrobiološkimi preiskavami na virus SARS-CoV-2

27.1.2021
Oddelek za pravne zadeve je pripravil pravno mnenje o morebitni dolžnosti zdravstvenih delavcev, da pred izvedbo mikrobioloških preiskav na prisotnost virusa SARS-CoV-2 podpišejo obrazec, ki po naših informacijah kroži v javnosti in predvideva, da zdravstveni delavci prevzamejo določeno pravno odgovornost.

Preberite več


Razširjen krog upravičencev do dodatkov

19.1.2021
PKP7 prinaša spremembe v zvezi z upravičenci do COVID-19 dodatka in dodatka za nevarnost in posebno obremenitev.

Preberite več


Zasebni izvajalci zdravstvene dejavnosti so upravičeni do denarne pomoči za testiranje svojih zaposlenih na virus COVID-19.

18.1.2021
PKP7 prinaša možnost uveljavljanja denarne pomoči za testiranje delavcev, zaposlenih v gospodarstvu.

Preberite več


Predlog novele Pravil OZZ

14.1.2021
Na spletni strani e-demokracija je bil objavljen predlog novele Pravil Obveznega zdravstvenega zavarovanja. Predlog novele med drugim ureja spremembe na področju upravičenosti do medicinskih pripomočkov in na področju zobozdravstvenega nujnega zdravljenja ter spreminja definicijo napotnega zdravnika.

Preberite več


Le s cepljenjem lahko premagamo epidemijo!

13.1.2021
Odločitev za cepljenje je osebna pravica vsakogar. A več ko nas bo cepljenih, manjša bo moč covida-19 in ko bo cepljenih dovolj, bo epidemija zaustavljena. Le enotni in solidarni bomo kolikor mogoče hitro obvladali epidemijo in spet omogočili življenje brez epidemijskih omejitev ter socialno in ekonomsko normalno delovanje naše družbe.

Preberite več


Cepljenje proti COVID-19 je najučinkovitejši ukrep za zaščito zdravja vseh ​

8.1.2021
Predsednici obeh stanovskih zbornic, Zbornice – Zveze in Zdravniške zbornice Slovenije, podpirata cepljenje proti COVID-19, saj to predstavlja najučinkovitejši ukrep za zaščito zdravja vseh, tako zdravstvenih delavcev kot celotne populacije.

Preberite več


Poziv zobozdravnikom

8.1.2021
Epidemiološka slika se je v državi po praznikih poslabšala. V skrbi, da tudi ta drugi val preživimo kar se da varno in z minimalnim tveganjem prenosa okužbe kljub ohranjanju obratovanja zobozdravstvene dejavnosti, ponovno poudarjamo, da je pomembno, da ste zobozdravniki res pozorni na vse varnostne ukrepe pri delu v ordinacijah.

Preberite več


Zbornica tudi v letu 2021 deluje v dobro naših članov

7.1.2021
Vsem zdravnikom in zobozdravnikom, ki opravljajo zdravniško službo na svojem strokovnem področju, in ki so imeli na dan 31. 12. 2020 veljavno licenco, se ta podaljša za eno leto.

Preberite več


SPREMEMBE Pravilnika o specializacijah

7.1.2021
V Uradnem listu št. 187/2020 z dne 14. 12. 2020 je bil objavljen Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o vrstah, vsebini, trajanju in poteku specializacij zdravnikov, ki je začel veljati 29. 12. 2020 in uvaja nekaj novosti.

Preberite več


Časovna omejitev opravljanja zdravstvenih storitev pri drugem izvajalcu zdravstvene dejavnosti

6.1.2021
S 1. 1. 2021 se je začela uporabljati časovna omejitev osem ur na teden iz drugega odstavka 53.b člena ZZDej tudi za opravljanje zdravstvenih storitev pri drugem izvajalcu zdravstvene dejavnosti, ki je javni zdravstveni zavod ali javni zavod.

Preberite več


OBVESTILO O PODALJŠANJU LICENC

5.1.2021
Vsem zdravnikom in zobozdravnikom, ki opravljajo zdravniško službo na svojem strokovnem področju in ki so imeli na dan 31. 12. 2020 veljavno licenco, se ta podaljša za eno leto.

Preberite več


Rok za imenovanje odgovornega nosilca zdravstvene dejavnosti ostaja 17. 12. 2020

5.1.2021
Ker sprejeti PKP7 ne ureja morebitnega podaljšanja roka, koncesionarje opozarjamo, da v veljavi ostaja rok iz 41. člena Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zdravstveni dejavnosti. Rok za uskladitev se je tako iztekel 17. 12. 2020.

Preberite več


POMEMBNO: Rok za priznanje naziva na podlagi dela za specializacijo iz žilne kirurgije se izteka

4.1.2021
Vljudno vabimo vse, ki bi želeli pridobiti naziv specialista žilne kirurgije na podlagi dela, da to storijo najkasneje 30. 4. 2021.

Preberite več


Cepljenje zaposlenih pri koncesionarjih in drugih izvajalcih zdravstvene dejavnost

4.1.2021
Iz Ministrstva za zdravje izvajalce zdravstvene dejavnosti prosijo, da čim prej pridobijo interes vseh zaposlenih v zdravstveni dejavnosti na posameznem območju in število potrebnih odmerkov posredujejo na ustaljen način.

Preberite več


PKP7 ne prinaša podaljšanja roka za imenovanje odgovornega nosilca zdravstvene dejavnosti pri koncesionarjih

30.12.2020
Rok v katerem so koncesionarji dolžni koncedentu sporočiti podatke o odgovornem nosilcu zdravstvene dejavnosti ostaja 17. 12. 2020.

Preberite več


Zbornica predlagala amandmaje k PKP7

29.12.2020
Zbornica je na poslanske skupine v okviru postopka sprejemanja PKP7 naslovila predloge amandmajev glede financiranja testiranja in financiranja dodatka za delo v rizičnih razmerah za zasebne izvajalce zdravstvene dejavnosti brez koncesije.

Preberite več


Javni poziv za imenovanje koordinatorja specializacije – klinična mikrobiologija

29.12.2020
Pisne vloge z dokazili o izpolnjevanju pogojev pošljite priporočeno ali osebno vložite na naslov Zdravniška zbornica Slovenije, Dunajska cesta 162, 1000 Ljubljana, s pripisom: JAVNI POZIV ZA IMENOVANJE KOORDINATORJA, do vključno 15. januarja 2021 (rok za oddajo vlog).

Preberite več


Zbornica ZZZS pozvala k odpravi nedopustne prakse v zvezi z izrekanjem prepovedi uporabe receptov za osebno rabo

28.12.2020
Zbornica je na ZZZS naslovila dopis, v katerem ga poziva k prenehanju nedopustnega omejevanja zdravnikove pravice do receptov za osebno rabo.

Preberite več


Po PKP 7 bi za prisilno upokojitev do konca 2022 pogoje izpolnilo 951 zdravnikov in zobozdravnikov ali 10 odstotkov vseh ​

28.12.2020
Že sedaj smo v Sloveniji po številu vseh zdravnikov na prebivalca na samem repu evropskih držav, s predlaganim ukrepom upokojevanja v PKP 7 pa bi se lahko ta razkorak le še povečal.

Preberite več


Dodatno pojasnilo k Navodilu za uveljavljanje povračila za izplačilo dodatka za delo v rizičnih razmerah

24.12.2020
Ministrstvo za zdravje je podalo dodatno pojasnilo k Navodilu za uveljavljanje zahtevkov v skladu s Pravilnikom o postopku in rokih za uveljavljanje zahtevkov iz 123. člena Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19.

Preberite več