Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Obisk Zdravniške zbornice Slovenije v celjski regiji

04.10.2022 16:00

Vodstvo Zdravniške zbornice Slovenije po septembrskem obisku goriške regije danes nadaljuje regijski obisk v Celju.


Delegacija zbornice, v kateri so predsednica prof. dr. Bojana Beović, generalna sekretarka Tina Šapec, oba podpredsednika zbornice: Boštjan Kersnič, predsednik Odbora za bolnišnično zdravstvo, in Krunoslav Pavlović, predsednik Odbora za zobozdravstvo, prof. dr. Nataša Bratina, predsednica SIZ, in prim. dr. Marko Zelinka, nacionalni koordinator za specializacijo iz urgentne medicine, se je najprej srečala z vodstvom Splošne bolnišnice Celje. 

 

Poleg strokovnega direktorja mag. Franca Vindišarja, dr. med., in direktorja Aleksandra  Svetelška so se srečanja v SB Celje udeležili še člani strokovnega sveta bolnišnice: Renata Šibli, dr. med., mag. Jakob Koren, dr. med., Dean Sinožić, dr. med., prim. asist. mag. Marija Šoštarič Podlesnik, dr. med., mag. Darja Plank, prof. zdr. vzg., višji svétnik, dr. Dragan Kovačić, dr. med., doc. dr. Barbara Gnidovec Stražišar, dr. med., in v. d. predstojnika UCC Matej Gajšek, dr. med.


 

V ZD Celje je delegacijo zbornice sprejel dr. Marko Drešček, strokovni vodja ZD Celje, s sodelavci. Predstavil je delovanje zdravstvenega zavoda in izzive na področju zagotavljanja zdravstvene oskrbe. 

Delegacijo zbornice je ob začetku sestanka pozdravila tudi direktorica ZD Celje mag. Alenka Obrul. 

V drugem delu sestanka v ZD Celje se je predsednik Odbora za zobozdratvo sestal s zobozoravniki iz ZD Celje.

V drugem delu sestanka v ZD Celje se je predsednik Odbora za zobozdravstvo in podpredsednik zbornice Krunoslav Pavlović sestal s zobozdravniki iz ZD Celje ter se seznanil z razmerami na področju zobozdravstva. 

 

Po sestankih v obeh regijskih ustanovah je sledilo delovno srečanje s poslanci iz regije: prim. Uršulo Salobir Gajšek, Blanko Jug, Robertom Čaterjem, Sebastjanom Ašenbergerjem in doc. dr. Samom Veselom.

V popoldanskem delu se je najprej pričelo srečanje zobozdravnikov s podpredsednikom zbornice in predsednikom OZB Krunoslavom Pavlovićem. 

Ob 15.30 se je nadaljevalo srečanje vseh članov zbornice iz celjske regije, kjer je predsednica predstavila zbornico in njene ključne aktivnosti, nato pa so sledila vprašanja članov. 

Z regijskimi obiski zbornica krepi vključenost vseh zdravnikov in zobozdravnikov iz vseh regij, ki je ključna za izvajanje poslanstva Zdravniške zbornice Slovenije in uveljavljanje interesov vas članov. Obiski so priložnost, da se s člani in tudi javnimi zavodi v regiji osebno pogovorimo o perečih odprtih vprašanjih in nato skupaj poiščemo odgovore na izzive.