Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Predstavnica interesov zdravstva v Državnem svetu bo Monika Ažman

25.11.2022 12:04

V četrtek, 24. novembra, so potekale volitve predstavnika interesov zdravstva v Državni svet. Izvoljen je za mandatno dobo petih let na posrednih volitvah v interesnih organizacijah preko predstavnikov (elektorjev) v volilnih telesih. Elektorje imenujejo zbornice glede na število aktivnih članov. 

Izvoljena je bila Monika Ažman, predsednica Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije. Monika Ažman opravlja funkcijo predsednice Zbornice – Zveze od leta 2016, pred tem pa je bila osem let njena izvršna direktorica. Ažmanova ima na področju zdravstvene nege več kot 30 let izkušenj, od tega je več kot 20 let delala kot medicinska sestra v različnih kliničnih okoljih, poučevala je tudi na srednji zdravstveni šoli.

V Zdravniški zbornici Slovenije se zahvaljujemo vsem elektorjem za sodelovanje v procesu volitev ter čestitamo Moniki Ažman ob izvolitvi.

Izvoljeni predstavniki funkcionalnih interesov >>>