Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

PODPIŠI Evropsko državljansko pobudo “Za okolje brez tobaka in prvo evropsko generacijo brez tobaka do 2030”

28.03.2023 11:08

Želimo vas obvestiti o Evropski državljanski pobudi "Za okolje brez tobaka in prvo evropsko generacijo brez tobaka do leta 2030", ki deluje na ravni Evropske unije. Pobudo organizira 25 evropskih nevladnih organizacij, med njimi tudi Slovenska zveza za javno zdravje, okolje in tobačno kontrolo in Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija.

V Sloveniji je tobak vodilni preprečljivi dejavnik tveganja za prezgodnjo smrt in za izgubljena leta življenja, povzroča pa tudi ogromno okoljsko škodo. Pobuda poziva k boljšemu svetu, boljšemu zdravju in boljšemu okolju brez nevarnosti rabe tobaka. Podpisi za pobudo se bodo zbirali eno leto, s pričetkom 16. 1. 2023. V tem času je treba zbrati milijon podpisov v EU in doseči minimalni prag zbranih podpisov v sedmih EU državah. Minimalni prag zbranih podpisov za Slovenijo je 5.640.

Več o pobudi si lahko preberete na naslednji spletni strani.

Vabimo vas, da svoj podpis za pobudo oddate na tej povezavi in da vest o pobudi razširite med svojimi kontakti. V priponki prilagamo tudi letak, ki ga lahko natisnete in izobesite v vaših prostorih ter ga objavite na vaših družbenih omrežjih in spletni strani.

S skupnimi močmi lahko zmanjšamo gospodarsko, zdravstveno in okoljsko breme rabe tobaka tudi v Sloveniji. S pobudo lahko prav tako doprinesemo k Strategiji za zmanjševanje posledic rabe tobaka: Za Slovenijo brez tobaka 2022–2030.