Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Čestitka ob dnevu družinskih zdravnikov

20.05.2024 16:21

Spoštovani kolegice in kolegi,

ob vašem prazniku – svetovnem dnevu družinskih zdravnikov, ki ga boste praznovali v nedeljo, 19. maja, vam izrekamo iskreno zahvalo in čestitke. Vaše delo je srce našega zdravstvenega sistema, saj ste vi tisti, ki prvi stopite v stik s pacienti, jih usmerjate, zdravite in spremljate skozi vse življenjske faze.

Družinski zdravniki predstavljate največjo skupino specialistov. Dnevno se soočate z velikim številom pacientov, premalo časa za njihovo obravnavo in številnimi administrativnimi nalogami.

Z delom, ki ga opravljate postavljate temelj za učinkovito delovanje celotnega zdravstvenega sistema, saj zagotavljate celostno obravnavo bolnikov, ki vključuje tako preventivo kot zdravljenje akutnih in kroničnih bolezni. S svojo stalno prisotnostjo in dostopnostjo zmanjšujete potrebo po specialističnih storitvah in urgentnih obravnavah, kar razbremenjuje druge dele zdravstvenega sistema. Poleg tega gradite dolgotrajne in zaupanja vredne odnose s pacienti, kar prispeva k boljšemu razumevanju njihovih zdravstvenih potreb in s tem k učinkovitejšemu zdravljenju.

Zdravniška zbornica bo tudi v prihodnje opozarjala odločevalce na težke delovne pogoje in si prizadevala za zmanjšanje administrativnih bremen ter več časa za obravnavo pacientov, saj verjamemo, da je le s tem mogoče zagotoviti kakovostno zdravstveno oskrbo in ohraniti vaše zdravje ter zadovoljstvo pri delu.

Iskreno se zahvaljujemo vsem družinskim zdravnikom za vaše neprecenljivo delo, predanost in skrb, ki jo vsakodnevno izkazujete svojim pacientom. Ponosni smo na vas in na vaše dosežke, ki so ključnega pomena za zdravje naše družbe.

Prof. dr. Bojana Beović,
predsednica Zdravniške zbornice Slovenije