Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Od klasičnih mojstrovin do modernih hitov: Ebene Swingers

15.06.2024 16:48

Na koncertu 11. junija smo v Domus Medica gostili vrhunski ansambel Ebene Swingers, ki se je, ob sicer neobičajno turobnem junijskem dnevu, izkazal za več kot odlično izbiro in tako popestril večer v tokrat malo bolj intimnem, a zelo hvaležnem vzdušju. Večer so nastopajoči začeli z izborom skladb iz klasičnega repertoarja, ki sodijo med najbolj prepoznavna dela Bacha, Mozarta, Händla in Čajkovskega, ter ga zaključili s prav posebno, malce hudomušno priredbo Straussovega Radetzkega marša »Radetzkiada«.

 Počasi, a vztrajno so glasbeniki s premišljenim naborom skladb in izvrstnih priredb, napisanih za to zasedbo, držali napetost, ki se je stopnjevala prav do zaključka večera.

Na koncertu smo tako med drugimi slišali odlične izvedbe, kot npr. Howardovo Fly me to the moon, pa Stingovo Englishman in New York, Sepetovo Zemljo pleše, Avsenikovo Sonce zašlo je in kakopak, seveda tudi Poskočne klarinete, po končni Burnikovi skladbi, Zapleši z mano, pa so sledili kar trije dodatki, zadnji je bil iz filma "Življenje je lepo" ali "La vita e bella" in tako nadvse lepo zaključili večer.

Ebene Swingers so navdušili zbrane z vsestransko virtuoznostjo in muzikalnostjo ter lahkotno obvladanje vseh glasbenih zvrsti.

Nadvse prijetno in lepo je bilo videti vse zbrane v dvorani, ki so se z glasbo in ritmi ves čas koncerta skladno pozibavali na svojih sedežih ter njihove nasmehe in vidno zadovoljstvo, ki je trajalo tudi na po koncertnem druženju.