Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Konstitutivna seja skupščine: imenovani predsedniki odborov

20.06.2024 16:17

Na konstitutivni seji skupščine Zdravniške zbornice Slovenije, 18. junija, je prof. dr. Bojana Beović uradno nastopila drugi mandat predsednice zbornice. Za predsednico skupščine je bila izvoljena Tanja Petkovič, dr. med., za podpredsednico pa Lučka Selič, dr. dent. med. Volilna komisija skupščine bo sestavljena iz naslednjih članov: Blanka Jug, dr. med., mag. Metka Koren Krajnc, dr. med., Boštjan Rožič, dr. med., Gregor Zemljič, dr. med., in Mojca Drev, dr. dent. med. Nadzorni odbor skupščine bodo sestavljali dr. Tina Bregant, dr. med., dr. Matej Kolenc, dr. med., Jožef Magdič, dr. med., Simon Rekanović, dr. med., doc. dr. Samo Vesel, dr. med., prof. dr. Eda Vrtačnik Bokal, dr. med., in Dejan Kristan, dr. dent. med. Prof. dr. Eda Vrtačnik Bokal je bila imenovana za predsednico Nadzornega odbora, za njenega namestnika je bil imenovan Simon Rekanović, dr. med.

Rok Ravnikar, dr. med., je bil imenovan za predsednika Odbora za osnovno zdravstvo, Boštjan Kersnič, dr. med., za predsednika Odbora za bolnišnično in specialistično zdravstvo, prof. dr. Sebastjana Bevca, dr. med., so poslanci skupščine imenovali za predsednika Odbora za strokovno-medicinska vprašanja, Petra Goloba, dr. med., univ. dipl. prav., za predsednika Odbora za pravno-etična vprašanja, mag. Marka Bitenca, dr. med., za predsednika Odbora za socialno-ekonomska vprašanja, Miho Lukača, dr. med., za predsednika Odbora za zasebno dejavnost. Rene Male, dr. dent. med., je bil imenovan za predsednika Odbora za zobozdravstvo; ker poslanci zobozdravniki niso potrdili predlaganih članov Odbora za zobozdravstvo, je kasneje podal svoj odstop. Skupščina je odstop vzela na znanje. Za predsednico Sveta za izobraževanje in usposabljanje zdravnikov je bila imenovana prof. dr. Nataša Bratina, dr. med.